T: 06-53814140 E: kennelvandehazelberg@gmail.com

Over ons

Kennel van de Hazelberg

Harm en Kirsten | Kennel van de HazelbergKennel van de Hazelberg heeft Engelse springer spaniels en ruwharige dashonden. Om zelf mee te jagen, wandelen en spelen en waarmee we af en toe een nestje fokken.

Wij zijn lid van de Spanielvereniging en van de Nederlandse en Duitse Teckelvereniging. We zijn een officieel erkende kennel bij de Raad van Beheer. Die heeft onze accommodatie goedgekeurd en geschikt bevonden. Wij letten erg op het welzijn van onze dieren en hun nakomelingen en willen het ras zuiver en gezond gehouden. Dat is precies waarin wij ons van veel andere fokkers onderscheiden. En dat kunnen we ook aantonen.

Zo zijn al onze honden gekeurd op ogen en heupen. Alle honden zijn vrij van HD en oogafwijkingen! De Ilse | Kennel van de Hazelbergaanduiding HD A betekent dat de hond röntgenologisch vrij is van heupdysplasie. Het beste dat je kunt hebben dus. Heupdysplasie (HD) is een door erfelijke factoren en uitwendige invloeden bepaalde ontwikkelingsstoornis van de heupgewrichten, waar veel springers last van hebben. Wij adviseren mensen daarom nooit een hond zonder stamboom te kopen, omdat de voorouders niet op afwijkingen getest zijn. Maar ook honden met stamboom kunnen HD in de lijn hebben of drager zijn. In Engeland bijvoorbeeld is testen op HD niet verplicht. Wij hebben de honden waarmee wij fokken allemaal gekeurd.

Niels | Kennel van de HazelbergWe fokken voor ons plezier, omdat wij (en vooral de kinderen) het geweldig vinden om met de pups bezig te zijn. Fokken is in onze ogen verbeteren en niet vermeerderen. Daarbij proberen we te selecteren op karakter, maar ook het uiterlijk dient in orde te zijn. Alle honden moeten gemakkelijk op jacht te gebruiken zijn, maar zijn natuurlijk het grootste deel van de tijd gewoon huishond.

Door te selecteren uit jachtlijnen krijg je bijna automatisch gemakkelijke ‘huis, tuin en keuken-honden’. Op jacht dienen ze immers te gehoorzamen en te werken voor hun baas.

Kennel van de HazelbergDe pups groeien in huis op, in een gezin met kinderen en alle drukte die daarbij hoort. Ze leren enkele basiscommando’s. De springer spaniels mogen het nest verlaten als ze acht weken oud zijn, bij de teckels duurt dat meestal iets langer. De honden worden gechipt, ingeent en u krijgt het paspoort en de stamboom direct mee.

Onze pups gaan veelal naar jagers, maar ze vinden ook hun weg naar ‘gewone’ hondenliefhebbers. Jachthonden zijn makkelijk te trainen, gehoorzaam (zelfs de teckels!) en aanhankelijk omdat ze die ‘will to please’ in zich hebben.