T: 06-53814140 E: kennelvandehazelberg@gmail.com

Kai | Engelse Springer Spaniël | Dekreu

Kenmerken

Ras Engelse Springer Spaniël
Naam Kai
Bijzonderheden Jacht en Dekreu

Kai | Engelse Springer Spaniël | Dekreu

Beschikbaar als dekreuDekgeld € 450,00

Kai Engelse Springer Spaniël Dekreu

We hebben Kai zelf gefokt uit onze teef Swift. De vader Rufus hebben we persoonlijk uit Engeland geïmporteerd. Tot onze spijt hadden we Rufus al verkocht voordat ‘ie mee op jacht was geweest. In de paar keer dat we hem meenamen op jacht voor hij naar de nieuwe eigenaar ging, zagen we het al: van deze hond willen we zelf een pup. Dat is goed uitgepakt. En hoe !

Kai is een wat kleinere springer, zwaarder van bouw, zwaardere botten. Enorm sterk en gespierd. Van de tientallen springers die we in de laatste decennia hebben gehad is dit de hond met de meeste jachtpassie. Maar hij loopt absoluut niet uit de hand; blijft zijn verstand gebruiken en blijft de baas in de gaten houden. Wat een fijne hond !

Kai neemt uit zichzelf elke dekking aan. Kijkt nergens van op. Maar in huis gaat de knop weer om. Zo’n coole hond wil iedereen. Meeste tijd zijn onze springers toch huishond, dan wil je niet een adhd hond in huis die als  een neuroot door de kamer blijft draven.

Al met 10 weken apporteerde hij alles. Ballen, dummy’s, koud en warm wild. Vanaf een half jaar oud hebben we ‘m maar gewoon meegenomen op kraaien en duiven. Voor de lol zwemt ie rondjes in de vijver, weer of geen weer.

In de stamboom van vader en moeder zitten FtCh’s maar het mooie is dat er ook onbekender bloed in zit van praktijkhonden uit Engelse en Ierse lijnen. Hierdoor is Kai op alle Nederlands en Belgische bloedlijnen inzetbaar. Vanwege zijn niet te grote formaat is hij als dekreu op alle teefjes bruikbaar. Bij wat grotere teven ga je niet richting formaat Drentse patrijs fokken met je springer, bij de kleinere teefjes loop je minder risico op (te) grote pups die de bevalling lastig maken voor je teef.

Omdat wij vinden dat het dekgeld meestal niet in relatie staat tot de tijd/werk dat je er aan hebt, hebben we zelf dek reuen aangeschaft. Hiervan kunt u ook profiteren. Wij vragen een normale prijs (€ 450,00) voor een dekking door een reu met stamboom en de noodzakelijke keuringen. U kunt gerust 2 of 3 keer komen als dat nodig is voor, hiervoor gelden geen extra kosten.

Stamboom Kai