T: 06-53814140 E: kennelvandehazelberg@gmail.com

Susie

Kenmerken

Ras Engelse springer spaniel
Naam Susie

Susie (Copperspring Red Maple)

HD-A (vrij van heupdysplasie)/ogen goedgekeurd

Susie (FtW Copperspring Red Maple) is een Field Trial Winner die we uit Zuid-Engeland geïmporteerd hebben. Ze is getraind door Roger Wildsmith. Roger weet hoe je een hond moet africhten; hij heeft met een Cockertje meegelopen op de Nationale Engelse kampioenschappen.

Susie luistert perfect. Wat een genot om met haar op pad te gaan! Stop je met lopen, dan stopt zij ook. Ze is steady op schot en flush. En het belangrijkste: ze is een ontzettend hard jagende hond. Een braamprop wordt letterlijk uiteen gereten als zij erdoor raast. Met Susie hadden we direct een klik. Zonder dat ze naar je kijkt weet ze waar je bent. Ze houdt altijd contact, het lijkt wel of we bij het jagen met een elastiek aan elkaar zijn verbonden. Natuurlijk bezit ze een overdosis Springer-enthousiasme en aanhankelijkheid.

Qua bouw is ze een ‘old school’ werkhond, precies waar wij van houden. Niet gigantisch groot, maar zeker niet zo’n mini als de huidige generatie kleine teefjes waar de Engelsen nu veel mee jagen. Ze is mooi sterk, gespierd en wat geblokter van bouw, om een hele dag full speed te kunnen blijven jagen. Susie komt uit de lijn van Ft.Ch Cheweky Wolf. Bij haar voorouders zie je vooral veel praktijk-honden.

We hebben met Susie een paar nestjes gehad, allemaal stuk voor stuk gezonde, sterke, mooi getekende pups. Susie heeft onder haar witte haren veel ‘schimmeltekening’, waardoor haar pups toch veel kleur hebben.

Susie is vrij van HD, een door erfelijke factoren en uitwendige invloeden bepaalde ontwikkelingsstoornis van de heupgewrichten. Sommige honden, waaronder springers, hebben hier last van. Honden die last hebben van HD kunnen soms binnen enkele jaren al niet meer lopen. Koop daarom nooit een hond zonder stamboom, omdat de voorouders niet op afwijkingen getest zijn. Maar ook honden met stamboom kunnen HD in de lijn hebben of drager zijn. Wij vinden het daarom noodzakelijk om al onze honden daarop te testen.

Stamboom Susie
HD Certificaat Susie
HD foto Susie
Oorkonde Susie